Tawainna Anderson, kızı Nylah Andersonın geçen aralık ayında Sizin için sekmesinde gördüğü bir akıma katıldığını ve bu akım yüzünden de hayatını kaybettiğini söylüyor.

Önerilen akımda, kullanıcılara bayılana kadar kendilerini boğmaya çalışıp bunu yayınlamaları isteniyor. Şikayete göre; Blackout Challenge isimli akıma katılan Nylah 7 Aralıkta yatak odasında hareketsiz bir şekilde bulundu. Hastaneye kaldırılan küçük kız, beş gün sonra öldü.

Davaya göre, meydan okuma en az dört ölümle sonuçlandı, ancak TikTok, kullanıcıların buna maruz kalmasını önlemek için algoritmasını hâlâ düzeltmedi.

CEP TELEFONU İNCELENDİ, TIKTOKU KULLANMIŞ

Anderson, kızının ölümüyle ilgili ilk kez medyaya konuştu. Başka bir sosyal medya uygulamasında da meydan okuma akımının var olduğunu belirten TikTok sözcüsüne karşılık, Andersonın avukatı Bloomberge verdiği demeçte, Nylahın cep telefonunun adli analizinde, meydan okuma için TikToku kullandığını gösterdiğini söyledi.

Sosyal medya platformlarının başı, bir süredir tehlikeli meydan okuma akımları yüzünden dertte. Geçen yıl, TikTok kullanıcıları, insanların süt kasalarına tırmandığı ve bunu yaparken de kendilerinin videosunu aldıkları akıma şahit olmuştu. Ve 2019da YouTuberlar, araba kullanmak da dahil olmak üzere gözleri bağlı olarak görevler tamamladıkları videolar paylaştılar. Ayrıca, gençlerin çamaşır deterjanı kapsülleri yemeleri için birbirlerine meydan okudukları ve tepkilerini sosyal medyada paylaştığı meşhur 2017 Tide Pod yarışması da iz bırakan akımlardan biriydi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;