Bir Meta sözcüsü Reutersa, Metanın baş teknoloji sorumlusu Andrew Bosworthun personele bölümün bazı projeleri karşılayamayacağını söylediğini doğruladı.

Reality Labs, Metanın bir metaverse şirketi olma tutkusunun merkezinde yer alıyor. Metaya 2022nin ilk çeyreğinde 2,9 milyar dolara ve 2021in son çeyreğinde 3,3 milyar dolara mal oldu. Zuckerberg, yatırımcılara nisan ayında yaptığı bir konferans görüşmesinde şirketin bazı yatırımlarının hızını yavaşlatacağını söyledi.

Şimdiye kadar şirket, Reality Labsın Project Cambria adlı üst düzey bir VR kulaklığı ve Project Nazare adlı bir çift AR gözlüğü üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Meta sadece Reality Labsta maliyetleri düşürmeye çalışmıyor. Mayıs ayı başlarında Facebookta işe alımların dondurulacağı da duyurulmuş ve hatta bu durum çalışanlar arasında işten çıkarılma endişesine neden olmuştu.

Bir Meta sözcüsü ise Reuterse verdiği demeçte, işten çıkarmaların Reality Labs için maliyet düşürme planlarının bir parçası olmadığını söyledi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;