Ukraynalı deniz komutanı Serhiy Volyna, çarşamba günü bir Facebook gönderisinde, yalnızca Musktan yardım istemek için bir Twitter hesabı oluşturduğunu söyledi.

Volyna, Twitter gönderisinde, İnsanlar başka bir gezegenden insanlara imkansıza inanmayı öğretmek için geldiğinizi söylüyorlar. Hayatta kalmanın neredeyse imkansız olduğu bir yerde yaşıyorum. Azovstaldan arabulucu bir ülkeye gitmemize yardım edin diye yazdı.

Geçen hafta Rus birliklerinin Mariupol kentindeki Azovstal çelik tesisine saldırmaya devam ettiğini bildirilmişti. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, CNNe verdiği demeçte, tüm siviller tesisten tahliye edilmiş olmasına rağmen, Ukrayna kuvvetlerinin hala içeride olduğunu belirtmişti.

Bu, Ukraynanın Muskı yardım için ilk çağırışı değil. Daha önce de Mykhailo Fedorov, şubat ayı sonlarında, insanların çevrimiçi kalmasına yardımcı olmak için Ukraynaya SpaceXin Starlink terminallerinden istemişti.

Fedorovun tweetlerine yanıt veren milyarder, henüz Volynanın tweetine veya Facebook gönderisine yanıt vermedi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;