Bloombergin haberine göre; Elon Muskın 44 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etmesi üzerine Twitter, Tesla ve SpaceX CEOsu Elon Muskı dava etmesi için Wachtell, Lipton, Rosen Katz LLP ile anlaştı.

Firma, özellikle bu tip davalarda uzmanlığı ile öne çıkarken Delaware mahkeme sistemiyle de bağlantıları olduğu biliniyor.

Musk, Quinn Emanuel Urquhart Sullivan LLP tarafından temsil edilecek. Hukuk firması, 2019 yılında milyarder için bir iftira davasını kazanmıştı.

TWITTERDAN AÇIKLAMA: MAHKEMEDE KAZANACAĞIZ

Twitter yönetim kurulu Cuma günü yaptığı açıklamada, anlaşılan fiyat ve şartlarda süreci tamamlamayı taahhüt ettiğini ve anlaşmayı uygulamak için yasal işlem başlatacağını söyledi: Mahkemede galip geleceğimizden eminiz.

Muskın son haftalardaki itirazı, platformdaki sahte hesapların sayısını tahmin etmek için kullanılan veriler ve yöntemler üzerine oldu. Avukatları, Muskın şu ana kadarki analizinin, Twitterın finansal raporlarındaki açıklamalarının aksine, bot hesapların yüzdesinin yüzde 5ten oldukça yüksek olduğunu gösterdiğini iddia ediyor.

ELON MUSK, TWITTERDA TWITTER İLE ALAY ETTİ

Twitterın dava açma haberlerinden sonra Elon Musk da favori sosyal medya platformunda şirketin bu kararı ile dalga geçen bir meme yayınladı.

HUKUK UZMANLARI YORUMLADI

Hukuk uzmanları ise, Musk ve Twitter arasındaki süreci yorumlarken tüm olasılıkları değerlendiriyor.

Bazı uzmanlar, Muskın anlaşmayı iptal ederken 1 milyar dolarlık ayrılık ücreti de dahil olmak üzere önemli bir yasal mücadeleyle karşı karşıya olabileceğini söylüyor.

Bazıları ise 16 yaşındaki sosyal medya şirketinin Muska karşı güçlü bir yasal davası olduğunu, ancak uzun bir yasal savaş yerine yeniden müzakere veya anlaşmayı tercih edebileceğini belirtiyor.

Jefferies analisti Brent Thill borsadaki düşüşe dikkat çekerek, Anlaşma olmazsa, hissenin 23,5 dolardan taban bulduğunu görmek bizi şaşırtmaz dedi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;