Teknoloji devlerindeki işten çıkarmalar devam ediyor. Netflix ve Twitterdan sonra bir haber de TikToktan geldi. Teknoloji haberleri paylaşan Wiredın haberine göre; ABD merkezli bir TikTok çalışanı olan David Ortiz, pazartesi günü paylaştığı gönderide işinin yeni yapılanma nedeniyle sona erdiğini bildirdi.

Wiredın haberinde, kaç TikTok çalışanının işten çıkarıldığını veya yeniden yapılanmanın bir parçası olarak risk altında olan toplam çalışan sayısı belirtilmiyor. Ancak ismi açıklanmayan bir TikTok çalışanı, Wireda işten çıkarma sayısının 100den az olacağını söyledi.

Bu kesintilerden önce, şirket diğer şirketlere göre ekonomik krizlerden etkilenmediğini ve gücünün yerinde olduğunu vurgulamıştı. TikTok küresel iş çözümleri başkanı Blake Chandlee, haziran ayında CNBCye, platformun ne reklam ne de kullanıcı sayısı açısından diğer şirketlerdeki gibi sorunlar yaşamadığını söylemişti.

İşten çıkarmalar, TikTokta yaşanan bir krizin hemen ardından gelmesiyle de dikkat çekiyor. Haziran ayında TikTokun ana şirketi ByteDanceden mühendislerin Çinden ABD kullanıcı verilerine defalarca eriştiğini ortaya çıkmıştı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;