Tüketiciye akış hizmeti sunmak teknoloji ve medyayı birbiriyle iç içe hale getirirken medya şirketlerini, teknoloji platformları gibi düşünmeye ve teknoloji devlerini de içeriğe odaklanmaya teşvik etti. Sonunda da medya ve teknoloji şirketlerinin aradıkları iş gücü büyük bir değişime uğradı.

Artık Disney de Netflix de Spotify da doğrudan kullanıcıya ulaşmak isterken çalışan seçiminde de karşı karşıya geliyor. Medya ve teknoloji devlerinin iş gücü için giderek daha fazla rekabet etmesi üzerine Insider da alandaki büyük oyuncuların en iyi yeteneklere ne kadar sunduğunu görmek için son ödeme verilerini analiz etti.

ABD Çalışma Bakanlığı Yabancı Çalışma Belgelendirme Ofisi tarafından yayınlanan veriler, şirketlerin ABDde çalışma vizesi yoluyla işe almak istedikleri çalışanlarına ne kadar ödeme teklif ettiğini gösteriyor.

Şirketler genelinde 1 Ekim 2020 ve 31 Aralık 2021e ait ödeme verileri incelendi. Netflix, Hulu, New York Times, Snapchatin sahibi Snap, TikTok ve ana şirketi Bytedance, Amazonun canlı yayın platformu Twitch ve Warner Bros. Discovery mercek altına alındı.

SPOTIFY

Müzik akış şirketi Spotifyın 133 yabancı çalışan sertifikasyon başvurusunun ücretlerine göre, ABDdeki belirli pozisyonlar için yıllık 75.440 ila 293.356 dolar arasında değişen taban maaşlar teklif ettiği belirtiliyor.

Maaşların büyük çoğunluğu New York ve Boston merkezli roller içindi, ancak Spotify artık çalışanların her yerden çalışmasına izin veriyor.

Ayrıca İsveçli şirket, nisan ayında da işe alım yapmaya devam edeceğini söyledi. Şirket, yeni işe alınanların yarısından fazlasının araştırma ve geliştirme rollerinde yer almasıyla birlikte işin teknoloji ve ürün tarafına odaklandığını söyledi. Aynı zamanda satış ve pazarlamada da kadrolar oluşturuyor.

TIKTOK

Kısa video uygulaması TikTok ve ana şirketi Bytedancein 256 yabancı çalışan sertifikasyon başvurusundan elde edilen ücretlere göre, ABDdeki belirli roller için saatte 30 dolardan yılda 400.000 dolara değişen temel maaşlar teklif ettiği belirtiliyor.

Maaşların çoğu, şirketlerin Mountain View, California ofislerinde bulunan pozisyonlar için.

TikTok, son yıllarda teknoloji ve medya alanında önemli bir oyuncu olarak ortaya çıktı. Şirkete göre, kullanıcı tabanı 2021de dünya çapında bir milyar aylık aktif kullanıcıyı geçerek büyük bir yükseliş yaşadı. Artan talebi karşılamak için de personel alımı yapılıyor. Mart ayı itibarıyla web sitesinde listelenen yaklaşık 1.600 ABD iş ilanı bulunuyordu.

Şirket, bazı rakipleri gibi ekonomik gerilemenin ortasında işe alımları geri çekip çekmeyeceğine dair ise henüz bir açıklama yapmadı.

HULU

Disneyin ABDli yayıncısı Hulunun 57 yabancı çalışan sertifikasyon başvurusunun ücretlerine göre, yayın platformu yıllık 93.150 ila 208.000 dolar arasında değişen maaş teklifinde bulunuyor.

Maaşların çoğu, veri bilimcisi ve yazılım mühendisi rolleri de dahil olmak üzere teknik işler için geçerli. Huluda pazarlama analisti ve içerik yöneticisi gibi roller de bulunuyor, ancak bu işlerin çoğu artık Disneyin daha geniş akış bölümünün bir parçası.

NETFLIX

Akış devi Netflix, 240 yabancı çalışan sertifikasyon başvurusunun ücretlerine göre, ABDdeki belirli rolleri için saatte 40.45 dolardan yılda 800.000 dolara kadar değişen taban maaşlar teklif etti.

Netflixin iş gücü, şirketin büyüyen içerik çabalarını ve daha yakın zamanda oyun oynamayı desteklemek için kadro oluşturmasıyla son yıllarda hızla arttı. Geçen yıl bünyesine 1.900 tam zamanlı çalışan ekledi ve 2021i dünya çapında 11.300 çalışanla tamamladı.

Ancak yayıncı, kısa süre önce abone sayısındaki düşüşü açıkladıktan sonra yeni önlemler aldı ve pazarlama, animasyon gibi bölümlerden işten çıkarmalar yaptı.

NEW YORK TIMES

New York Times, 60 yabancı çalışan sertifikasyon başvurusundan alınan ücretlere göre; ABDdeki belirli pozisyonlar için yılda 70.000 ila 306.000 dolar arasında değişen taban maaş teklif etti.

Pozisyonların çoğu New Yorkta bulunurken bazıları Kaliforniya, Kuzey Karolina ve Teksasta bulunuyordu.

Medya şirketi son zamanlarda büyüme hareketleriyle birlikte, spor sitesi The Athletici ve geçtiğimiz aylarda bir fenomen haline gelen hit oyun Wordleı satın aldı. Gazetenin haber bölümü de son birkaç yılda genişledi. Şu anda yaklaşık 1.700 gazeteci çalışıyor.

SNAP

Snapchatin ana şirketi Snap, ABDdeki çeşitli pozisyonlar için yılda 50.315 ila 500.000 dolar arasında değişen temel maaşlar ve hatta 303 yabancı çalışan sertifikasyon başvurusundan alınan ücretlere göre bir kişi için 1,95 milyon dolar teklif etti.

Maaşlar temel olarak veri, mühendislik ve ürün işleri ile bazı pazarlama pozisyonları için teklif edilirken, çalışma yerleri de Santa Monica, Seattle, Silicon Valleys Mountain View, San Francisco veya New Yorkta bulunuyordu.

TWITCH

Amazonun canlı yayın devi Twitchin 84 yabancı çalışan sertifikasyon başvurusunun ücretlerine göre; şirket, ABDdeki belirli roller için yıllık 60.174 dolar ile 201.968 dolar arasında değişen taban maaşlar teklif etti.

Maaşların çoğu, San Francisco, California merkezli veri, mühendislik ve diğer teknik işler içindi.

Şirket şubat ayında, analitik firması Rainmaker.gge göre 1,9 milyar saat izlenme süresine ulaştı ve ocak ayında gördüğü 2 milyar saate göre hafif bir düşüş kaydetti. Rakibi Facebook Gaming ise aynı ay 497 milyon saat izlenme süresine ulaşabildi.

WARNER BROS. DISCOVERY

Kısa süre önce Warner Bros. Discoveryyi oluşturmak üzere birleşen Discovery ve WarnerMedia, her iki şirket tarafından 1 Ekim 2020 ile 31 Aralık 2021 arasında gönderilen çalışma vizesi başvurularına dayanarak, ABDdeki çeşitli pozisyonlar için yıllık 300.000 dolara varan taban maaşlar teklif etti.

Veriler WarnerMediadaki 58 maaşı ve Discoverydeki 80 maaşı içeriyordu.

WarnerMedia ve Discovery Inc. iş birliği personel almaya devam ediyor: Nisan ayında WarnerMediada 360tan fazla çevrimiçi iş ilanı ve Discovery Inc.de 300den fazla açık pozisyon vardı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;