Hubble uzay teleskobu, evrenin ilgi çekici kısımlarını görüntülemeye devam ediyor. Bu ayın başlarında NASA, Samanyolunun arkasına sıkışmış gizli bir galaksinin görüntüsünü paylaşmıştı. Caldwell 5 olarak da bilinen IC 342, şimdiye kadar gözlemlenen en parlak gök adalardan biri olacaktı. Ancak galaksi, Samanyolunun kalın kozmik tozu tarafından gizlenmişti.

Hubble, Samanyolunun arkasına sıkışmış bu gizli galaksiyi nihayet görüntülemeyi başardı.

Gizli galaksi Dünyadan yaklaşık 11 milyon ışık yılı uzaklıkta. Ve onu özel yapan şey, sadece Samanyolunun kalın kozmik tozu ve diğer engellerin arasından görülebilmesine rağmen yine de parlıyor olması.

Gizlenmiş galaksinin görüntüsü ise Hubbleın kızılötesi sistemleri sayesinde alınabiliyor. NASA, galaksinin 50.000 ışık yılı genişliğinde olduğunu tahmin ediyor.

Bu gizli galaksi, Hubbleın yakın zamanda yaptığı tek keşif değil. Teleskop, 30 yılı aşkın süredir evreni gözlemliyor. Bu süre zarfında gök bilimciler, evrenin genişlemesi hakkında önemli bilgiler keşfettiler.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;