Kuraklığın vurduğu İtalyada nehirler kururken ve Portekizle İspanya şiddetli orman yangınlarıyla savaşırken, Avrupa, 43°Clik sıcak hava dalgasında eriyor.

Daily Mailde yer alan habere göre, İtalyanın yağış miktarındaki yüzde 45lik düşüş, 34 derece yüksek sıcaklıklarla birleştiğinde Toskanadaki Serchio nehrinin kurumasına neden oldu.

İtalya, şimdiye kadarki en sıcak yılını yaşarken şiddetli bir kuraklıkla da karşı karşıya.


İspanyanın da bazı bölgelerinde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar mevcut, bu yıl haziran ayında şimdiye kadarki en erken sıcak hava dalgasını kaydettikten sonra, aynı yıl ikinci sıcak dalgasını yaşıyor.

Portekizin başkenti Lizbonda da yarın sıcaklık 37 derecenin üzerine çıkacak.

Avrupa Birliği, iklim değişikliğinin kıtanın kuraklık ve orman yangınları gibi doğal afetler için en zor yıllarından biriyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Uzmanlar, insanlara aşırı fiziksel aktiviteden kaçınmalarını, yüksek sıcaklıklara duyarlı olan yaşlılara bakmalarını ve bol su içmelerini tavsiye etti.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;