ABD Başkanı Joe Biden, NASAnın ünlü James Webb Uzay Teleskobundan çekilmiş bir fotoğrafı kamuoyu ile paylaştı. Son dönemde hem ülkesinde hem de uluslararası kamuoyunda birçok krizle mücadele eden Biden, gündem dışı bir hareketle evrenin bu güne kadar çekilmiş en net ve parlak fotoğrafını paylaştı.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan görüntülerde Webbin ilk kez yüksek çözünürlüklü ve renklendirilmiş fotoğrafları görülüyor. NASAnın fotoğrafların devamını Marylanddekİ Goddard Uzay Uçuş Merkezinde yayınlayacağı kaydedildi.

9 milyar dolar harcanan ve bugüne kadar yapılmış en güçlü ve en büyük uzay bilimi teleskobundan çekilmiş görüntüler büyük merak uyandırmıştı. Bidenın paylaştığı fotoğrafta evrendeki 4.6 milyar yıllık galaksi topluluğu görülüyor. Bu galaksi topluluğuna SMACS 0723 adı veriliyor.

Bidenla birlikte açıklama yapan NASAdan Bill Nelson, Bu, bizim galaksimizin şu zamana kadar çekilmiş en derin görüntü. Bu uzak galaksiler ve yıldızların bazıları daha önce hiç görüntülenmemişti dedi.

BU BENİ HAYRAN BIRAKIYOR

Fotoğrafı paylaşan Biden, Bu evrenimizin tarihi için yeni bir pencere. Ve bugün bu pencereden yeni bir ışığın ilk örneklerini görüyoruz. Başka dünyalardan ışıklar ve ufkumuzun ötesinde yıldızlar görüyoruz. Bu beni hayran bırakıyor dedi.

Uzay teleskobunun yerçekimi etkisi adı verilen sistem ile keskin ve net fotoğrafları çekebildiği belirtilirken, James Webb Teleskobunun Büyük Patlamadan yaklaşık 600 milyon yıl sonrasına kadar var olan galaksilerin bozulmuş şekillerini de fotoğraflarla kayıt altına aldığı aktarıldı.

Uzmanlar, bu büyük ve komplike sistemin daha ileriyi de görüntüleyebileceğini öngörüyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;