Ai-Da, dünyanın ilk hipergerçekçi robot sanatçısı ve şimdiden bir dizi sanat eseri oluşturdu. Görünüş ve isim olarak 18. yüzyıl matematikçisi Ada Lovelacedan ilham alan yapay zekâlı insansı robot; gözlerindeki kamera ve mikroçip aracılığıyla görüntüleri algılayabiliyor ve ardından robotik eliyle sanat malzemelerini bir araya getirerek yeni eserler oluşturuyor.

Ai-Da, hizmetinin 70. yılını kutlayan Kraliçenin Platin Jübilesi onuruna hükümdarın renkli bir resmini yaptı. Eserle, Kraliçe Elizabethin tahttaki yılları boyunca teknolojinin gelişimi yansıtmak amaçlandı. BBCnin haberine göre, Ai-Danın Algoritma Kraliçesi başlıklı portresi, Kraliçenin çok boyutlu bir tasvirini oluşturmak için hazırlandı.

Cornwallda Engineered Arts ve uluslararası uzmanlar tarafından geliştirilmeden önce çağdaş sanat uzmanı Aidan Meller tarafından Oxfordda kavramsallaştırılan robot, aynı zamanda konuşmalar yapmak üzere eğitildi. Ai-Da, ayrıca eserini sergilerken, dil becerilerinden yararlandı ve şunları söyledi: Kraliçe Majestelerine özverisi ve bu kadar çok insana verdiği hizmet için teşekkür etmek istiyorum. Kamu hizmetine tamamen bağlı, olağanüstü, cesur bir kadın. Bence o harika bir insan.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;