NASA, son zamanlarda yeni Ay görevi, yenilenmesi planlanan astronot kıyafetleri ve ekipmanları için hazırlıklar yaparken bir yandan da senelerdir tüm gizemini koruyan Venüs için çalışmalara başladı.

Geçen hafta NASA, Derin Atmosfer Venüs Soy Gazlar, Kimya ve Görüntüleme Araştırması (DAVINCI) ile ilgili ayrıntıları paylaştı. Sondanın 2029 Haziranında fırlatılması planlanıyor. NASA, 2031 Haziranına kadar atmosfere girecek konuma sahip olmayı umuyor.

NASAnın DAVINCI sondası, Venüs üzerinde yerini almak için iki yıllık bir yolculuk yapacak. Ardından, gezegenin atmosferine inecek ve Venüsü keşfedecek.

NASA ve diğer uzay ajansları, 1980lerin başından beri bu konuda daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor ve DAVINCI ile sonunda bunu yapma şansı olacak.

Güneşe olan yakınlığı nedeniyle Venüs, her zaman yüksek sıcaklık değerleriyle ölümcül bir gezegen olarak kabul ediliyor. Bu nedenle de Venüsü keşfetmek her zaman zordu. Ancak NASA, DAVINCI ile nihayet daha fazla şey öğrenmeyi umuyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;