Çarşamba günü, Avrupa Birliği mahkemesi resmi olarak Appleın artık farklı düşünebilen tek şirket olmadığına karar verdi. Bloğun Adalet Divanı, bölgede Apple dışındaki herhangi bir şirkete sloganı alma hakkı verdi.

Karar, Swatchtan gelen bir talebin sonucunda alındı. İsviçreli saat üreticisi, Appleın artık bu sloganı kullanmadığı gerekçesiyle 2016 yılında Appleın ticari markasının iptali için AB yetkililerine başvurdu. Swatch kendi pazarlama kampanyalarında aktif olarak Farklı İşaretle ifadesini kullanıyordu. 2019 yılının ortalarında Apple da Swatchın sloganı kullanmasını durdurmak için İsviçre mahkemesine dava açtı.

Avrupa Mahkemeleri Swatchın lehine bir karar verdi ve Appleın sloganı yaklaşık on yıldır markaya ticari bir şekilde hizmet etmek için kullanılmadığını tespit etti.

iMac yapımcısı, 1997de bir reklam kampanyasının parçası olarak Farklı düşün sloganını ilk kez ortaya atmış ve bu ifadeyi bir ticari marka olarak kaydetmişti. Ancak şirket, son senelerde bu sloganı pazarlama faaliyetlerinde kullanmıyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;