Microsoftun HoloLens artırılmış gerçeklik başlığını ve Xbox için Kinect hareket kontrol cihazını geliştiren ve Microsoftun en iyi teknik yöneticilerinden biri olan Alex Kipmanın sözlü taciz ve cinsel taciz iddialarının ardından istifa ettiği bildirildi.

Microsoft konuyla ilgili bir açıklama yapmasa da Microsoft yöneticilerinden Scott Guthrie yaşananları onayladı: Karşılıklı olarak, onun şirketten ayrılması ve diğer fırsatları takip etmesi için doğru zaman olduğuna karar verdik.

Guthire iddialar hakkında hiçbir şey söylemedi ancak Kipmanın geçişe yardımcı olmak için iki ay daha kalacağını belirtti.

ÇALIŞANLAR RAHATSIZ

Insidera konuşan kaynaklara göre, 25ten fazla Microsoft çalışanı, Kipmanın istenmeyen dokunmalarla kendilerini suistimal ettiklerini ve bir keresinde Kipmanın ofisteki çalışanların önünde açık saçık bir VR videosu izlediğini iddia etti.

Eski bir Microsoft yöneticisi ise, Kipmanın davranışından rahatsız olduğunu ve Covid-19 salgınının aslında işleri daha iyi hale getirdiğini öne sürdü: Onunla hiçbir zaman yüz yüze görüşmemiz gerekmedi.

Kipman ile ilgili sadece Insiderda haberlere yer verilmedi. Wall Street Journal da ocak ayında, HoloLens ekibindeki 70in üzerinde Microsoft çalışanının 2021de şirketten ayrıldığını ve 40tan fazla kişinin Metaya katıldığını bildirdi.

Microsoft, askerler için 120.000 adede kadar IVAS kulaklık siparişi veren ABD Ordusu ile HoloLens için büyük bir başarı kazanmıştı. Bu sipariş, şirkete 10 yılda 21.88 milyar dolar değerinde olacaktı, ancak ordu anlaşmayı erteledi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;