Normalden beş bin kat daha büyük olan dev bakteriler, Karayipler, Küçük Antillerdeki Guadeloupede bir mangrov bataklığının sularındaki batık yapraklar üzerinde keşfedildi.

Daily Mailin haberine göre, thiomargarita magnifica adı verilen tür, erişteli makarna gibi ince beyaz filamentler şeklinde görünür ve ışığı saçarak ona inci gibi bir parlaklık veren mikroskobik kükürt granülleri içerir.

Dev organizma çoğu bakteriden binlerce kat daha büyük ve bu nedenle çıplak gözle görülebiliyor. Bu da bakterilerin yalnızca mikroskop altında görülebildiği varsayımına meydan okuyor.

Organizma ilk olarak 2009 yılında Fransız Antilleri Üniversitesinden Olivier Gros tarafından keşfedildi.

Ancak bulgu başlangıçta fazla dikkat çekmedi, boyutundan dolayı Gros o sırada bunun bir mantar olduğunu düşündü. Türün aslında bir bakteri olduğunu öğrenmek Gros ve diğer araştırmacıların beş yılını aldı.

Bulgu, şubat ayında bir ön baskı makalesinde açıklandı ve şimdi nihayet Science dergisinde yayınlandı.

Araştırmacılar, türler hakkında daha fazla bilgi edinmenin bir yolu olarak bakterileri laboratuvarda yetiştirmeyi umuyorlar.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;