Geçen ay İspanyada topraktan çıkarılan bir çene kemiği parçasının 1,4 milyon yaşında olduğuna inanılıyor ve bu da onu Avrupadaki bilinen en eski insan fosili yapıyor.

Şu ana kadar Avrupada bulunan en eski hominid fosili, 2007 yılında aynı bölgede bulunan ve 1,2 milyon yaşında olduğu belirlenen bir çene kemiğiydi.

Daily Mailin haberine göre, fosil, 30 Haziranda Avrupadaki tarih öncesi insan işgalinin en zengin kayıtlarına sahip olduğu bilinen Atapuerca sıradağlarındaki bir arkeolojik alanda bulundu.

AVRUPAYA GELEN İLK POPÜLASYONLARDAN BİRİ

Paleoantropologlar yeni kemik üzerinde resmi bir tarihleme yapmadılar, ancak önceki örneğe göre zeminde altı fitten daha derinde bulunduğundan, bunun daha yaşlı olduğunu varsaymanın mantıklı ve makul olduğunu söylüyorlar.

Çene kemiği yaklaşık 7,5 cm uzunluğunda.

Bilim insanları, belirli türdeki insan atalarını belirlemek ve kemiğin yaşını belirlemek için hala çalıştıklarını söylediler: Söyleyebileceğimiz şey, Avrupaya gelen ilk popülasyonlardan birine ait çok önemli ve ilginç bir fosil bulduğumuzdur.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;