Elon Musk Twitterı satın alma çabasındayken bir yandan da sosyal medya platformunda tartışmaların merkezinde yer almaya devam ediyor. Son olarak Musk, Dogecoin yaratıcılarından Jackson Palmerı sert bir şekilde eleştirerek dikkat çekti.

Muskın Palmerı hedef almasının nedeni ise, Dogecoin yaratıcısının Muskı dolandırıcı olarak nitelemesi ve yazılımdan bir şey anlamadığını söylemesi.

İYİ BİR DOLANDIRICI VE DÜNYA DOLANDIRICILARI ÇOK SEVER

Avustralya haber sitesi Crikey ile yaptığı röportajda Palmer, Twitterda kripto dolandırıcılıklarını belirlemeye yardımcı olabilecek bir bot oluşturup Muska Twitterdan mesaj gönderdiğini anlattı ve Muskın kodlamayı iyi anlamadığını söyledi. Palmer, Muskın programlama dili Pythonu nasıl çalıştıracağını bilmediğini belirtti.

Palmer ayrıca eleştirilerine şu şekilde devam etti: Bir gün yerine getirebileceği umuduyla bir vizyon satıyor, ancak bunu yapabileceğini bilmiyor. Biliyormuş gibi yapmakta gerçekten çok iyi. İyi bir dolandırıcı, dünya dolandırıcıları çok sever.

ÇOCUKLARIM DAHA İYİSİNİ YAPAR

Musk, Palmerın yorumlarına Twitterdan yanıt vermeyi tercih etti:

Musk, Palmerın oluşturduğu kod hakkında Çocuklarım 12 yaşındayken Jacksonın bana gönderdiği saçma sapan senaryodan daha iyi kod yazıyorlardı dedi.

Bunun üzerine Palmer kodu yayınlayarak, Asla süper karmaşık olduğunu söylemedim, ancak bu basit senaryo kesinlikle daha az karmaşık olanı yakalamak ve bildirmek için çalıştı. dolandırıcılar o zamandan beri taktiklerini geliştirdiler. Bunu birçok insanla paylaştım ve onlar için işe yaradı dedi.

2015 yılında Dogecoin ile yollarını ayıran Palmer, Twitterın kurucusu Jack Dorseyin 2018de kendisine sosyal medya ağı için benzer bir senaryo üzerinde çalıştığını söylediğini belirtti. Palmer, dolandırıcılık taktikleri giderek daha karmaşık hale geldiğinden, kodun bugün o kadar etkili olmayacağını da sözlerine ekledi.

HİÇBİR ZAMAN KOD YAZMADI

Twitterı satın alma sürecinde olan Musk bununla da kalmadı; Palmerın Dogecoin ile ilişkisini sorguladı. Oysa Musk, Tesla ve SpaceXin bazı ürünleri için ödeme olarak Dogecoini kabul etmeye bile başladı.

Palmerın eleştirilerinden sonra Musk da Palmer, hiçbir zaman tek bir Dogecoin kodu yazmadığını söylemeyi her zaman unutuyor dedi. Bunun üzerine Palmer, Dogecoin ortak yaratıcısı Billy Markustan Muskın suçlamasına yanıt vermesini istedi.

Markus, Twitterda, Bizden sonrakiler, kod temelinde Jacksonın ya da benim yaptığımın daha fazlasını yaptı. Sanırım 20 satırlık kod yazdım ve gerisini kopyaladım diye yanıt verdi.

Ne Palmer ne de Markus artık Dogecoin üzerinde çalışıyor. İkili, kripto para birimini 2013 yılında bir şaka olarak başlatmıştı.

Eski bir IBM yazılım mühendisi olan Markus ve bir Adobe yazılım mühendisi olan Palmer, Dogecoini oluşturduklarında tanışmamışlardı bile. Palmer şaka olarak Dogecoine yatırım yapmak hakkında tweet attı ve dogecoin.com alan adını satın aldı. Markus siteye tesadüfen rastladı ve daha geniş demografik özelliklere hitap edebilecek bir dijital para birimi programlama çabasıyla ilgili olarak Palmer ile temasa geçti. İki mühendis, yıl içinde Dogecoini piyasaya sürdü. Kripto para birimi artık en değerli dijital paralardan biri.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;