Twitterın Elon Musk ile olan mücadelesi daha şimdiden pahalıya mal oldu. Twitter, cuma günü ikinci çeyrek kazanç raporunda Elon Musk tarafında bekleyen satın alma nedeniyle şirketin, 33 milyon dolar harcadığını açıkladı. Ayrıca, gelirlerindeki yüzde 1lik düşüş için de Muskın satın alma sürecini belirsizliğe sürüklemesini neden gösterdi.

Platform, şimdi Musk ile yasal bir savaşa girdi ve bu durumun da maliyetleri daha da artırması bekleniyor.

44 MİLYAR DOLARLIK TEKLİFİ GERİ ÇEKMİŞTİ

Nisan ayında Tesla ve SpaceX CEOsu Elon Musk, sık vakit geçirdiği Twitterı satın almak için 44 milyar dolar teklif etmişti. Teklifi önce reddeden ardından da anlaşma masasına oturmaya karar veren Twitter, ilerleyen günlerde bu defa da Muskın çıkardığı pürüzlerle uğraştı.

Musk, platformdaki bot hesap sayısı ile ilgili şirketin şeffaf olmadığını ileri sürerek daha fazla bilgi talep etti. Twitter, Muskın taleplerini karşılamaya çalışırken Musktan sosyal medya devini şoke eden karar geldi. Tesla CEOsu, 8 Temmuzda platformu satın almak için önerdiği 44 milyar dolarlık teklifi geri çekti.

Elon Muskın bu hamlesinden sonra hisselerinde ciddi düşüşler yaşayan Twitterdan karşı hamle de gecikmedi ve yasal süreci başlattı.

Twitter avukatları, Muskın sahte hesaplar konusundaki endişesinin bahane olarak gösterildiğini, Tesla hisselerinin azalması nedeniyle anlaşmadan çıkmak istediğini söylüyor.

Şu an için olaylar, işin risk altında olduğunu ileri sürerek yasal süreci hızlandıran Twitterın lehine gelişse de Musk davayı üç yıla kadar sürebilir.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;