En son yayınlanan Avrupa Kuraklık Gözlemevi verileri, kıtadaki toprakların toplam yüzde altmış dördünün şu anda bir kuraklık uyarısı altında olduğunu gösteriyor.

Temmuz verilerine dayanan Birleşik Kuraklık Göstergesinin son haritasına göre, toprakların yüzde 47si uyarı durumunda, yani toprakta nem eksikliği var. Yüzde 17si ise alarm veriyor. 

Daily Mailin haberine göre, harita, en fazla kuraklığın yaşandığı yerlerin İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İspanya, İtalya, Macaristan, Polonya ve Romanya olduğunu gösteriyor. Birleşik Krallık Ekoloji ve Hidroloji Merkezi de ekim ayına kadar nehirlerde olağanüstü düşük akış seviyeleri öngörüyor.

REN NEHRİNDEN MAL TAŞINAMAYABİLİR

Almanyada su yoluyla taşınan tüm malların yüzde 80ini, endüstriyel merkezlerden Hollanda limanlarına taşıyan Ren Nehrindeki su seviyelerinin düşüklüğü de o kadar ciddi bir noktada ki, bu hafta içinde mavnalar için geçilmez hale gelebilir ve hayati petrol ile kömür kaynaklarını tehdit edebilir.

Orman yangınları da Fransa genelinde yeniden yayılıyor. Sıcaklıklar geçen ay rekor seviyelere yükselirken zaten kötü bir şekilde etkilenen bir bölgeyi yakıyor ve ayrıca gıda üretiminin ortalamanın çok altına düşeceği korkuları var.

Ekonomistler, kuraklığın ülkelerin bu yılki genel ekonomik büyümelerini etkileyeceğini tahmin ederken, uzmanlar ülkenin daha kuraklık vurmadan önce bile Rusyadan dolayı bir enerji krizi nedeniyle durgunlukla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;