Araştırmacılar, Arjantinin La Rioja kentinden yüz kilometre ve başkent Buenos Airesten de bin kilometre uzakta, kırmızı toprak ve turuncu kanyonlarla dolu bir Mars manzarasına sahip Los Coloradosta astronotları kızıl gezegene yapılacak gelecekteki görevler için hazırlamaya çalışıyorlar.

Solar54 projesi, Marsın insan kolonizasyonunu belirleyecek farklı değişkenler üzerinde bir dizi çalışma ve test gerçekleştirecek. Solar54ün web sitesinde belirttiğine göre, Los Colorados dünyada, Marsa en çok benzeyen yer. Projenin en önemli yönlerinden biri ise sisteminin karbon nötr olarak planlanması ve tamamen Güneş panellerinden güç alması.

Girişim kısa süre önce, Washington D.C.de gerçekleşen büyük uluslararası havacılık endüstrisi fuarı olan Satellite DCde Arjantinli bir delegasyon tarafından sunuldu. Kalkınma Bakanı Matías Kulfas ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanı Daniel Filmus, Arjantinin ABD Büyükelçisi Jorge Argüello ile birlikte tanıtımda yer aldı.

Arjantindeki uzayla ilgili araştırmalar, Uzay Üretimi Danışma Konseyine göre 1960ların başına kadar uzanıyor ve La Rioja, daha önce Arjantin Havacılık Enstitüsü ile ortaklaşa tasarlanan bir ve iki aşamalı roketleri fırlatmak için bir test alanı olarak kullanıldı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;