Netflix, 2017den bu yana ilk kez şirket kültürü yönergelerini; çalışanları kişisel değerlerine aykırı içerikler üzerinde çalışmaları gerekebilecekleri konusunda uyaran bir sanatsal ifade bölümü ekleyerek güncelledi.

Şirketin paylaştığı notta şu açıklamalara yer veriliyor:

Hizmetimizdeki her şeyi herkes sevmeyecek veya kabul etmeyecek. Netflixin belirli sanatçıları veya sesleri sansürlemesi yerine, izleyicilerin kendileri için neyin uygun olduğuna karar vermelerine izin veriyoruz. Rolünüze bağlı olarak, zararlı olduğunu düşündüğünüz başlıklar üzerinde çalışmanız gerekebilir. İçerik çeşitliliğimizi desteklemekte zorlanıyorsanız, Netflix sizin için en iyi yer olmayabilir.

Netflixin çalışma kültüründe yaptığı bu değişiklik, platformun 10 yıldır ilk defa üye kaybetmesinden sonra geldi.

ÇALIŞMAK İÇİN DOĞRU ŞİRKET Mİ?

Şirket, on yıldan uzun bir süredir ilk abonelik düşüşünü artan rekabete, şifre paylaşımına, enflasyon ve Rusyanın Ukraynayı işgali gibi faktörlere bağladı. Bununla birlikte, bir başka kesim ise Netflixin düşen abone sayısını; Tesla CEOsu Elon Muskın izlenemez olarak adlandırdığı içeriğe bağladı.

Netflix çalışanları, Dave Chappellein tartışmalı stand-up özel bölümü The Closerı protesto etmişti. Netflixin eş CEOsu Ted Sarandos ise gösteriyi yayınlama kararını bir e-postada savundu.

Netflixten bir sözcünün Wall Street Journala verdiği demeçte yeni yönergenin, Netflixin onlar için doğru şirket olup olmadığı konusunda daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;