30 Haziranda Metada yapılan sanal bir Soru-Cevap toplantısında, Mark Zuckerbergin Chicago merkezli bir çalışanın Meta Günlerinin veya Covid-19 pandemisi sırasında tanınan fazladan izinlerin 2023te devam edip etmeyeceğini sormasının ardından görünür bir şekilde sinirli gözüktüğü bildirildi.

The Verge tarafından elde edilen bir kayda göre Zuckerberg, önceden kaydedilmiş soruyu dinledikten sonra “Hımm… tamam. Soru-Cevapın geri kalanındaki tonuma bakılırsa, buna tepkimin ne olduğunu tahmin edebilirsiniz dedi.

Aynı toplantıda Zuckerberg, Metanın çalışanları için daha yüksek standartlar uygulayacağını ve yeni performans eşiğini karşılayamayanlarla bağlarını keseceğini açıkladı.

Meta CEOsu, Gerçekçi olarak, muhtemelen şirkette burada olmaması gereken bir grup insan var.

“Beklentileri yükselterek ve daha agresif hedeflere sahip olarak ve sadece biraz ateşi biraz yükselterek umudumun bir kısmı, bazılarınızın buranın size göre olmadığına ve kendi kendini seçmenin bir şey olduğuna karar verebileceğini düşünüyorum. Bana uyar dedi.

HİSSELERİ DEĞER KAYBEDİYOR, ŞİRKETE GÜVEN AZALIYOR

Meta, piyasada büyük bir gerileme ile mücadele ederken ve veriye doğru maliyetli bir kaymaya yatırım yaptığı için işe alımları dondurma ve diğer maliyet düşürücü önlemleri yürürlüğe koydu. Şirketin hisseleri bu yıl %50den fazla değer kaybetti.

30 Hazirandaki Zuckerberg, Metanın mühendisler için işe alım planlarını bu yıl en az %30 yavaşlatacağını ve başlangıçta öngördüğü 10.000 yerine yaklaşık 6.000 veya 7.000 işçi ekleyeceğini söyledi. Bu, bazı boş pozisyonların doldurulmadan kalacağını gösteriyor.

Açıklanan yeni kararlar, çalışanlar arasında büyük tepki gördü ve şaşkınlıkla karşılandı.

Bu arada, şirketin pazarla ilgili zorluklarla ve yasa koyucuların iş uygulamalarıyla ilgili devam eden incelemeleriyle uğraşırken, çalışanların Metanın üst yönetimine olan inancının düştüğü bildirildi.

Dahili bir anket, Meta çalışanlarının sadece %39unun şirketin geleceği hakkında iyimser olduğunu, sadece %42sinin “yönetime güvendiğini” söyledi.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;