Tokyo merkezli Smartbooks Inc, Fujita Sağlık Üniversitesi ve Nagoya yakınındaki bir polis karakolu arasındaki işbirliğiyle, uygulamanın yıl sonundan önce başlatılması planlanıyor.

Timesın haberine göre, yazılım, polise ve ebeveynlere, yetişkinlerin sosyal medyada çocuklarla arkadaş olduğu ve ardından müstehcen görüntüler istediği senaryoları önlemeye yardımcı olmak için tasarlandı.

Uygulama, çocukların telefonlarından selfieleri silmenin yanı sıra, çocuğun içinde bulunduğu tehlikeyi bildirmek için ebeveynlerine veya velilerine anında uyarı mesajları gönderecek.

TEŞVİK YOLLARI ARANIYOR

Smartbooksun kurucu ortağı 24 yaşındaki Naoto Tomita, uygulamanın her çocuğun akıllı telefonuna yüklenmesini umduğunu ve kullanımını teşvik etmenin yollarını aradıklarını söyledi.

Fujita Sağlık Üniversitesinde öğrencilerle birlikte düzenlenen bir çalıştayda, uygulamanın akıllı telefonlara önceden yüklenmesi ve indiren çocuklara indirim yapılması önerildi.

Yerel polis departmanı sözcüsü Nobuhiro Suzuki Kyodo da, “Sosyal medya kullanımı çocukların hayatlarında çok önemli bir yere sahip. Cinsel istismarı önlemek için bu uygulamayı kullanmak istiyoruz dedi.

 

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;