Ukraynalı Yuri Popovich, doğup büyüdüğü toprakların işgal edilmesi sebebiyle hayat tasarrufu olarak biriktirdiği 168 bin TLlik bir miktarı, ülkedeki para biriminin olası çöküşünden veya savaşla ilgili diğer risklerden korumak istedi.

Bunun üzerine tüm parasını Terra isimli kripto paraya yatıran Popovich, hiç beklemediği bir zarara uğradı. 12 Mayısta kripto para dünyasında yaşanan deprem Terra ve Luna isimli coinleri de etkiledi.

Business Insiderın haberine göre, Popovichin birikimlerini Terraya çevirmesinden birkaç hafta sonra kripto para serbest düşüşe geçti. Mayıs ayı başlarında, Terranın yoğun satışı, değerini düşürmeye zorladı. Salı günü, bir Terra coin yaklaşık 0,0017 $ değerindeydi.

KOORDİNELİ BİR SALDIRI MI?

Uzmanlar hala Terranın ilk çözülmesine neyin sebep olduğunu araştırıyor, ancak bazıları bunun kripto paraya koordineli bir saldırı olduğunu söylüyor.

Büyük düşüşün ardından Popovichin Terra coinlerinin değeri artık 8 bin TLden (500 Dolar) az.

Kaybedilen miktarı devasa olarak nitelendiren Popovich, uyumayı bıraktığını ve neredeyse 9 kilo verdiğini söyledi. The Guardiana Sık sık baş ağrılarım ve endişelerim var. Eşim hala bu kaybı bilmiyor. Ona nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum dedi.

Terranın çöküşü, küresel kripto para birimi piyasa değerinin 500 milyar dolar azalmasına neden oldu.

Popovich, son haftalarda kripto para birimleri tarafından zarar uğrayan binlerce profesyonel olmayan yatırımcı arasında yer alıyor. Terranın serbest düşüşü, artan faiz oranlarından ve sıkılaşan finansal koşullardan sarsılan geniş kripto para piyasasındaki korkuları da şiddetlendirdi.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;