39 yaşındaki İsrail ve ABD vatandaşı Adam Mosseri, 2018den beri Instagramın CEOluğu görevini sürdürüyor.

Instagramın ana şirketi olan Metayı kuran milyarder Mark Zuckerbergin de güvenilir bir müttefiki olan Mosseri, yeni bir stratejinin parçası olarak Londraya taşınıyor.

Mosserinin Kaliforniyadaki Silikon Vadisinden taşındığını ilk kez bildiren Financial Times, yer değiştirmenin geçici olduğunu ve kısmen onun İngilterede yaşama arzusundan kaynaklandığını söyledi.

Ayrıca Instagramın İngilteredeki vergi indirimlerinden, teknoloji profesyonellerinin platformu büyütmekten ve kullanıcıları elde tutmaktan sorumlu olan ürün ekibini oluşturması için daha ucuz bir pazardan yararlanabileceğini de bildirdi.

Mosseri, halihazırda 4.000 Meta çalışanına ev sahipliği yapan ve şirketin Amerika Birleşik Devletleri dışındaki en büyük mühendislik merkezi olan Londrada, Instagramın varlığını büyütürken çılgın bir işe alım planını da uygulayacak.

DAHA FAZLA VİDEO STRATEJİSİ SEKTEYE UĞRADI

Instagrama sert bir rakip olarak ortaya çıkan Çin sosyal medya platformu TikTok, Londrayı sessizce Avrupanın en büyük merkezlerinden biri haline getirdi. Uygulama, Meta gibi, şehirde büyük bir mühendis varlığına sahip.

Yaptığı son güncellemelerle TikToku taklit etmekle suçlanan Instagram, videolara öncelik verme planlarında geçen hafta U dönüşü yaptı.

Daha fazla videoya yer verme planı, platforma TikTok olmaya çalışmayı bırak, sadece arkadaşlarımın sevimli fotoğraflarını görmek istiyorum diyen bir gönderi paylaşan Kim Kardashian da dahil olmak üzere Instagramın önde gelen kullanıcılarından bazılarının eleştirilerini aldı.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;