ABDli milyarder John Doerr, 2007 yılında Tesla henüz kurulmuşken yatırım yapmadığı için yaşadığı pişmanlığı anlattı

Bloomberge konuşan Doerr, 11.5 milyar dolarlık servete sahip olsa da elektrikli otomobil üreticisi Teslaya yatırım yapmadığı için çok pişman olduğunu söyledi. Hayatımın en büyük hatası diye konuşan Doerr, Dünyanın en değerli otomotiv üreticisi olmadan öncesine keşke dönebilsem de yatırım fırsatını değerlendirsem dedi.

Doerr, Teslanın kurucusu Elon Muskın o dönemde güven vermediğini ve çılgın girişimci imajının olduğunu da söylerken, O dönem bir otomotiv şirketine yatırım yapmak cazip gelmedi çünkü ihtimaller Teslaya karşıydı ifadesini kullandı.  Doerr, Bu muhtemelen bütün zamanların en kötü yatırımı oldu dedi.

Şu an 933.92 milyar dolar değerinde olan Teslaya erken yatırım yapanlar ciddi bir gelir elde etti. Googleın kurucu ortaklarından Sergey Brin, 2008 yılında 500 bin dolar yatırım yapmıştı ve o para bugün 40 milyon dolar oldu. Şu an Brin, hisselerini satmak isterse en az 100 milyon dolar elde edebilir.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;