Dünyanın en popüler teknoloji şirketlerinden biri olarak lanse edilen ABD merkezli Appleın uzun süredir Çinde ürettiği cihazları için başka lokasyonlar aradığı ortaya çıktı

İddia, ABDnin saygın gazetelerinden Wall Street Journaldan geldi. Gazete, iPhone, Mac, iPad gibi ürünleri üreten şirketin Çindeki sıkı Covid-19 yasakları ve önlemleri dolayısıyla başka ülkelerde üretime devam etmeyi gündemine aldığını duyurdu.

Appleın ürünlerinin daha fazla bir oranda Hindistan ve Güneydoğu Asyada üretilmesi için harekete geçtiği ve bazı hammadde sağlayıcılara bunun bilgisini verdiği öğrenildi. Bazı kaynaklar halihazırda az oranda olsa da Apple ürünlerinin üretildiği Hindistan ve Vietnam gibi bölgelerdeki üretim oranının artırılmasının beklendiğini de söyledi.

Resmi verilere göre Appleın iPhone, iPad ve MacBook gibi ürünlerinin yüzde 90ı Çinde üretiliyor. Wall Street Journala konuşan uzmanlar bu kadar yoğun bir üretimin, Çin ile ABD arasında yaşanan gerilim sebebiyle büyük bir risk olduğunun da altını çizdi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;