Araştırmacı Lennert Wouters, geçen hafta 25 dolarlık ev yapımı bir cihaz kullanarak Starlinke girebildiğini açıklamıştı. Wouters, hacklemeyi SpaceXin ödül programının bir parçası olarak gerçekleştirdiğini belirtmişti.

Woutersın hata bildirimi üzerine şirket, sorunların giderildiğini açıklamış ancak Wouters, bunun gerçekleşmediğini ileri sürmüştü. Teknoloji şirketinden şimdi yeni bir hamle geliyor ve Woutersa teşekkür ederken bir yandan da araştırmacıları sistemdeki hataları bulmaya davet ediyor.

SpaceX, Starlink güvenlik araştırmacılarını memnuniyetle karşılıyor, hataları bulun başlıklı altı sayfalık bir belgede Woutersı araştırmasından dolayı tebrik etti. SpaceX belgede, ayrıca şu sözlere yer verdi: Saldırıyı teknik olarak etkileyici buluyoruz ve sistemimizdeki bildiğimiz türünün ilk saldırısı.

Aynı zamanda SpaceX, Woutersın hackinin hiçbir Starlink kullanıcısını endişelendirmemesi gerektiğini ve uyduları doğrudan etkilemeyeceğini ekledi.

SpaceX belgede, şirketin kendi mühendislerinin hizmeti iyileştirmek ve daha güvenli hale getirmek için her zaman Starlinki hacklemeye çalıştığını söyledi: Sorumlu güvenlik araştırmacılarının kendi testlerini yapmalarına izin veriyoruz ve güvenlik açıklarını bulup rapor ettiklerinde parasal ödüller sağlıyoruz.

Şirket, araştırmacıların sistemdeki sorunları ortaya çıkarmaları halinde 25 bin dolara kadar ödeme yapacağını belirtti.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;