Geçen hafta İngiltereyi etkisi altına alan sıcak hava dalgasıyla mücadele eden birçok insandan biri olan tanınmış teknoloji eleştirmeni YouTuber, Samsung telefonlarından üçünün yoğun ısı nedeniyle patladığını iddia etti.

Arun Maini DailyMail.coma, Samsung Galaxy S6, Galaxy Note 8 ve Galaxy S10daki pillerin, önce büyüyerek üç katına çıktığını ardından da patladığını söyledi. Maini, Birleşik Krallıktaki birkaç kişinin daha aynı sorunu yaşadığını belirtti.

Başka bir teknoloji eleştirmeni Zaryab Khan, Maininin paylaşımında belirttiği soruna benzer bir sorun yaşadığını söyleyerek yorum yaptı: Son zamanlarda Note 10+ ve S20 pillerim şişti.

Samsung akıllı telefonların patlaması haberi, Ağustos 2016da Appleın iPhonelarıyla rekabet etmek için piyasaya sürülen Galaxy Note 7 sorununu hatırlattı. Telefonlar piyasaya sürülüp satın alındıktan kısa bir süre sonra cihazlarının alev aldığına dair haberler çıkmaya başladı. Yeni modelin lansmanından sadece bir ay sonra, 2,5 milyon Galaxy Note 7 cihazı geri çağrıldı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;