Corona virüsü salgınıyla beraber sosyal medya platformlarında da virüsle ve aşı ile ilgili bilgiler yer almaya başladı. Ancak bu bilgilerin bazılarının insanlarının ölümüne neden olacak kadar yanlış olması hükümetlerin dikkatini çekti ve platformlar da bu konuda yeni önlemler aldı.

Robert Kennedy Jr. da özellikle çocuklar için Covid de dahil olmak üzere aşılar hakkında şüphe uyandıran bir sözcü oldu. Ve kuruluşu Çocuk Sağlığı Savunmasında da bu anlayışı benimseyen mesajlar yer aldı.

Çocuk Sağlığı Savunması, perşembe günü web sitesinde yayınladığı duyuru ile platformlar tarafından engellendiğini bildirdi.

Metadan bir sözcü de hesapların kaldırıldığını doğruladı.

Facebook ve Instagram, platform kullanım politikalarını tekrar tekrar ihlal edenlerin hesaplarının devre dışı bırakıldığı bir sisteme sahip. Facebooktan Çocuk Sağlığı Savunmasına gönderilen mesajda, İfade özgürlüğünü teşvik ediyoruz, ancak Covid-19 hakkında fiziksel zarara katkıda bulunabilecek yanlış bilgilere izin vermiyoruz yazdığı belirtiliyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;