Mozilladaki araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir analize göre, çoğu popüler periyot ve hamilelik takip uygulamasının güçlü gizlilik korumaları yok. Sağlık uygulamalarından sızdırılan gizlilik politikaları her zaman bir sorun olsa da bu tip uygulamalardaki verilerin izinsiz bir şekilde alınması Amerika Birleşik Devletlerinde birçok yerde kürtajın yasa dışı olmasından sonra ayrıca dikkat çekti.

Periyot ve hamilelik takibi uygulamaları, kürtajın yasa dışı olduğu yerlerde kürtaj yaptıran insanları belirlemek için teorik olarak kullanılabilecek verileri toplar. Regl izleme uygulamalarından gelen veriler şu anda insanları kürtajla ilişkilendirmek için kritik olmasa da yine de potansiyel riskler taşıyor.

Analiz, regl ve hamilelik izleme özelliklerine sahip en popüler 25 uygulama ve giyilebilir cihaza baktı. Rapora göre çoğu uygulama, güvenlik güçleriyle bilgi paylaşıp paylaşmayacaklarını ve ne zaman paylaşabileceklerini söylemedi.

Mozilla, bu yıl mayıs ayında da akıl sağlığı uygulamaları hakkında benzer bir rapor yayınlamış ve bu ürünlerin kullanıcı gizliliğini koruma konusunda kötü bir iş çıkardığını tespit etmişti.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;