Yayın akışı platformu Netflix, geçtiğimiz aylarda yaşadığı abone sayısında düşüşler yaşadığını açıkladıktan sonra yeni aksiyonlar alacağını duyurmuştu. Şirketin bu konuda üzerinde durduğu konulardan biri de şifre paylaşımı.

Platform, önümüzdeki aydan itibaren Arjantin, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala ve Hondurasta ev ekle özelliğinin kullanıma sunulacağını açıkladı. Bu özellikle, şirket, şifre paylaşımı yapanlara daha ekonomik bir paket sunmayı hedefliyor.

Özellik, yayıncının Mart ayında Şili, Kosta Rika ve Peruda müşterilerin hane dışındaki bireylerin Netflixe erişmesine izin vermek için aylık bir ücret ödemesine olanak tanıyan ekstra üye ekle özelliği sunmasından sonra geldi.
Netflix, 30 milyonu ABD ve Kanadada olmak üzere dünya çapında 100 milyondan fazla ödeme yapmayan kullanıcı olduğunu tahmin ediyor.

1,6 MİLYAR DOLARLIK GELİR ELDE EDEBİLİR

Netflix ürün inovasyon direktörü Chengyi Long, yeni özelliği duyurduğu blog yazısında, Haneler arasında yaygın hesap paylaşımı, uzun vadeli yatırım yapma ve hizmetimizi iyileştirme yeteneğimizi baltalıyor” dedi.

Beş yeni pazarda, Netflix üyelerinin akış erişimi için ek bir ev satın alma maliyeti: Arjantinde ev başına ayda 219 peso; ve Dominik Cumhuriyeti, Honduras, El Salvador ve Guatemalada ev başına aylık 2,99 dolar.

Wall Street firması Cowenin tahminlerine göre Netflix, dünya çapında parola paylaşımlı ödeme yükseltme planlarını başlatırsa, yılda 1,6 milyar dolarlık küresel gelir elde edebilir.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;