Akış platformları arasında zirvede yer alırken bu yıl nisan ayında yayınladığı raporla düşüşe geçtiğini bildiren Netflix, yeniden ilk sırada yer almak için çeşitli hamlelerde bulunuyor.

Platform, şimdiye kadar reklam destekli bir yapıdan uzak dururken artık içeriklerini reklamlarla sunmak için hazırlıklara başladı. Ancak reklamlar, kullanıcıların en sevdiği o özelliği tehlikeye atmış gibi görünüyor.

Geliştirici Steve Moser, platformun kodlarını incelediğinde hizmetin reklam destekli olması halinde içeriklerin çevrimdışı izlenebilmesini sağlayan indirme özelliğinin kullanılamayacağını ileri sürüyor.

Çevrimdışı izleme özelliği ve reklamların bu özelliği nasıl etkileyeceği ile ilgili platform henüz net bir açıklama yapmasa da şu bilgileri verdi: Daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir seçeneğin nasıl piyasaya sürüleceğine karar vermenin henüz ilk günlerindeyiz ve herhangi bir karar verilmedi. Dolayısıyla bu noktada bunların hepsi sadece spekülasyon.

Temmuz ayında, Netflix eş CEOsu ve Baş İçerik Sorumlusu Ted Sarandos, bir kazanç çağrısında, yeni abonelik seçeneğinin lansman hizmetin tüm lisanslı içeriğini içermeyeceğini itiraf etti. Şirket, şovlarını ve filmlerini reklamlarla sunabilmek için stüdyolarla anlaşmaları yeniden müzakere etmek zorunda kaldı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;