ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Marsta incelemelerde bulunan mekik Perseveranceın elde ettiği görüntüleri kamuoyu ile paylaştı.

Görüntülerde dikkat çekici parlak gümüşi renkte bir obje ise tartışma yarattı. Paylaşılan görüntülerde başta tanımlanamayan obje Jezero Kraterindeki iki kayanın arasında görülüyor.

Başta bunun Marsa özgü bir cisim olduğunu tahmin eden uzmanlar daha sonra incelemeleri tamamlayarak bu materyalin Dünyadan olduğuna kanaat getirdi.

Yetkililer Twitter hesabı üzerinden yaptıkları açıklamada bu keşif ile ilgili konuştu. Uzmanlar, Ekibimiz beklenmedik bir keşifte bulundu. Bu, 2021de Marsa aracın iniş yaptığı sırada kullanılan füze güdümlü araçtan kalma termal bir battaniye parçası açıklamasını yaptı.

Geçen yılın Şubat ayından beri Kızıl Gezegende olan araçtan bu çöpün düşmesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar Marsın da insan yapımı çöplerle kirletilmesine tepki gösterdi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;