NASA, Mars çalışmalarına devam ediyor ve Ingenuity sayesinde topladığı örnekleri Dünyaya getirmeye çalışıyor. Uzay ajansı, çarşamba günü bu nadir örneklere ulaşabilmek için yeni planını açıkladı.

NASA, Kızıl Geegenden toplanan örnekleri Dünyada incelemek için 2027de Marsa iki araç daha göndereceğini duyurdu. Araçların 2033te Dünyaya dönmesi planlanıyor.

Tekerlekler ve kıskaçlar ile donatılacak iki araç da Ingenuityden ilham alıyor.

NASAnın Mars numune programı direktörü Jeff Gramling yaptığı açıklamada, Örnekleri geri getirmek için Perseverancea güvenebileceğimizi biliyoruz, helikopterleri de yedek araç olarak ekledik dedi.

30 kadar numune, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile ortak bir görevde geri getirilecek. Numuneleri alma görevinde; Perseveranceın 18 Şubat 2021de Marsa indiğinde Ingenuity ile yaptığı gibi iki yeni helikopter olacak. O zamandan beri, Ingenuity 29 başarılı uçuş gerçekleştirdi ve Perseverance da 11 örnek topladı.

Arizona Eyalet Üniversitesinden Meenakshi Wadhwa, en son alınan örneğin ise Marsta hayat olduğuna dair kanıtlar sunabileceğini söylüyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;