Metanın Messenger uygulamasında, ücretsiz sesli ve görüntülü aramalar yapmak son zamanlarda popüler hale gelirken şirket de tasarımda değişiklikler yaparak arama butonuna ulaşımı kolaylaştırmaya çalışıyor.

Meta, uygulamanın altındaki işlev çubuğuna sesli ve görüntülü aramalar için özel bir sekme ekliyor. Yeni sekme, Sohbetler, Hikayeler ve Kişilerin yanında görünecek ve hem sesli hem de görüntülü aramalar için ayrı düğmelerle birlikte kullanıcının kişiler listesini açacak.

Meta, bu değişiklikle beraber Messengerı daha çok WhatsApp tarzında bir mesajlaşma ve arama uygulaması gibi gösterecek. Değişiklikten önce, kullanıcıların birini aramak için ayrı bir sohbet dizisi açması gerekiyordu. Yeni özellik, kullanıcıların arkadaşlarını doğrudan aramasına olanak tanıyor.

Metaya göre, Messengerda sesli ve görüntülü arama, 2020nin başından bu yana yüzde 40 arttı. Şirket, bu yılın başlarında şifreli mesajlaşmaya yönelik özellikleri genişletti.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;