Sosyal medya platformları arasındaki rekabet kızışırken uygulamalar da yeni güncellemelerle kullanıcılarını ellerinde tutmak ve hatta kullanıcı sayılarını artırmak için çalışmaya devam ediyor. Son olarak Meta da influencer dünyasında işler yoğunlaşırken yeni bir özelliğini test etmeye başladı.

Business Insiderın haberine göre; Meta, yakın zamanda birden fazla içerik oluşturucuya ulaşıp onlardan yeni projeyi denemelerini istedi. Twitche benzer işlevselliğe sahip gibi görünen platform, şu anda teknoloji fenomeni Andru Edwards ve TikTok yıldızı Vienna Skye dahil olmak üzere 100den az içerik oluşturucuyla test ediliyor.

Platform, izleyicilerin akışta yer alan özelliklere erişim için ödeme yapmaları gereken katmanlı bir sistemle çalışıyor.

Bir Meta sözcüsü Business Insidera şu anda yalnızca webde olduğunu söylerken, yaklaşık iki yıldır çok sessizce test edildiğini belirtti.

Meta, Super isimli platformunun geliştirme sürecine 2020nin sonlarında girdi ve şu anda Metanın yeni ürün deneme ekibi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Metanın Superi testi, şirketin yakın zamanda canlı alışveriş özelliğini kapattığını duyurmasıyla geldi. Canlı video alışverişi, bir dizi küçük deneme ve beta testinin ardından iki yıl önce Facebookta herkese açık hale gelmişti.

Canlı akış alışverişi Asyada ve özellikle Çinde giderek daha popüler hale geliyor. Bununla birlikte, Facebook ve TikTokun ikisi de canlı alışveriş planlarında geri adım atsa da Superin erken testleri, Metanın influencerlar ve içerik oluşturuculara yönelik canlı yayın platformu için bir pazar olduğuna inandığını gösteriyor. Meta, platform için hala erken test aşamasında ve muhtemelen içerik oluşturuculardan gelen geri bildirimlere göre yeni düzenlemeler yapacak.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;