Devasa Valles Marineris kanyonu, Avrupa Uzay Ajansının Mars Expressi tarafından çekilen çarpıcı yeni görüntülerde ortaya çıktı.

Daily Mailde yer alan habere göre, 2,485 mil uzunluğunda, 124 mil genişliğinde ve 4 milden daha derin olan Kızıl Gezegenin kanyonu, kıyaslandığında Amerikanın cılız görünmesini sağlıyor.

Valles Marineris, Norveçin kuzey ucundan Sicilyanın güney ucuna kadar olan mesafe kadar alan kaplıyor.

Görüntü, Marsın bu bölgesine bakıldığında insan gözünün görebileceğini gösteriyor.

Uzay ajansı bunun, bir zamanlar uçurumu dolduran sıvının buharlaşmasıyla oluşan tümsekler olduğunu öne sürdüğünü söylüyor. Ancak bu nokta henüz bilim insanları tarafından tartışılıyor.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Ajansın Mars Ekspresi, Marsın yüzeyinin görüntülenmesi, minerallerinin haritalanması, atmosferinin bileşiminin ve dolaşımının belirlenmesi ve kabuğunun altını araştırma dahil olmak üzere çok çeşitli bilimsel deneyler yapmak için 2003ten beri Kızıl Gezegenin yörüngesinde dolaşıyor.

NASAnın Mars Azim Gezgini de, neredeyse bir buçuk yıldır Kızıl Gezegeni araştırıyor. Amerikan uzay ajansı, 2030lu yıllardan itibaren insanları Marsa göndermek istiyor.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;