Facebookun da kurucusu olan ünlü milyarder Mark Zuckerberg, fütüristik dünyanın yeni dengelerini CNBCden Jim Cramera anlattı.

38 yaşındaki Zuckerberg, On yılın sonunda, temelde, Metaversete her biri yüzlerce dolar ticaret yapan, dijital ürünler, dijital içerik ve kendilerini ifade etmek için farklı şeyler satın alan yaklaşık bir milyar insana ulaşmayı umuyoruz.

İster avatarları için kıyafetler ister sanal evleri için farklı dijital ürünler isterse sanal konferans odalarını süsleyecek şeyler olsun Hepsi yardımcı programlar aracılığıyla sanal ve artırılmış gerçeklikteki Metaverse evreninde daha üretken olabilmek için dedi.

ÖNÜMÜZDE YEPYENİ BİR EKONOMİ VAR

ABD ekonomisinin bir enflasyon dönemiyle karşı karşıya olduğu ve Amerikalıların benzin için galon başına 5 dolardan fazla ödediği bir zamanda, Zuckerberg yaratıcı ekonomi dediği şeye öncülük etmek istiyor

Bunun etrafında büyük bir ekonomi olacağını düşünüyorum. Harvard Üniversitesinden ayrılan içerik oluşturucular için çok fazla fırsat yaratacak. Bugün yapmak zorunda olduklarını hissettikleri şeyler yerine, işlerinde mutlu olan, yaratıcı işler yapabilen milyonlarca insanın dahil olacağı bir dünya için gerçekten heyecanlıyım.

Zuckerbergin bir zamanlar mobil internetin halefi olarak tanımladığı Metaverse, aynı fiziksel alanda olmayan diğer insanlarla oyun oynayabileceğiniz, çalışabileceğiniz ve iletişim kurabileceğiniz bir dizi sanal alandan oluşuyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;