ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Aya gitme planlarını yinelerken, Artemis misyonları sırasında bir Japon astronotunun Ayda yürüme olasılığını da doğruladı.

Biden ve Kishida, Tokyoda bir araya geldi. İki lider de Gateway uzay istasyonuna potansiyel olarak bir Japon astronotu yerleştirmek için çalışacaklarını belirttiler. Liderler ayrıca her ülkenin iklim değişikliğine ilişkin verileri paylaşma taahhüdünü de yinelediler.

Gateway, astronotlara ziyaretleri için destek sunan Ay yörüngesinde bir üs görevi görecek; ayrıca, Marsa gelecekteki mürettebatlı misyonlar için de bir deneme olarak görülüyor.

JAPONYA VE ABD ARASINDAKİ İTTİFAK DAHA GÜÇLÜ

Başkan Biden, Son yıllarda, hızla değişen dünyanın zorluklarının üstesinden gelmek için birlikte çalışarak Japonya ve ABD arasındaki ittifak daha güçlü, daha derin ve daha yetenekli hale geldi dedi.

Beyaz Sarayın açıklamasına göre; Japonya ve ABD, henüz belirlenmemiş bir Artemis görevi sırasında Ayın yüzeyine bir Japon astronot göndermekle de ilgileniyor. NASA, 2025 yılına kadar Ayın güney kutbuna astronotlar yerleştirmek istiyor ve Artemis, 1972deki Apollo 17den bu yana ilk mürettebatlı Ay misyonlarını içerecek. NASA Yöneticisi Bill Nelson, yayında şunları söyledi: Japon ve Amerikan astronotlarının Ayda yürüdüğünü görmek, ortak tutkumuz. İnsanlığın yararına sorumlu ve şeffaf bir şekilde uzayı keşfetmek, milletlerimizin ortak değerlerini yansıtıyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;