Geçtiğimiz günlerde yayınlanan evrenin yeni görüntüleri tüm dünyayı hayran bırakırken James Webbin keşifleri de devam ediyor. Son olarak Jüpiter ve uydularını da görüntülemeyi başaran teleskop bu defa da bir dış gezegende su tespit etti.

Söz konusu dış gezegen, teleskobun ilk odaklandığı beş hedeften biri olan WASP-96 B. James Webb, Karina Bulutsusunu ve diğer hedefleri fotoğrafladığı yerde, WASP-96 Byi de analiz etti. Ve bilim insanları bu dış gezegende su keşfettiler.

NASA, dış gezegenin atmosferine derinlemesine dalmak için kızılötesine yakın bir görüntüleyici kullandı. Bunu yapmak için bilim insanları, yıldız boyunca hareket ederken gezegenin atmosferinden filtrelenen yıldız ışığını, filtrelenmemiş yıldız ışığıyla karşılaştırdı.

NASA, oluşturduğu grafikte sergilenen 141 veri noktasının her birinin gezegen tarafından bloke edilen belirli bir dalga boyu miktarını gösterdiğini söylüyor. Bu verilere bakarak NASA, dış gezegen hakkında daha fazla bilgi edinebilir.

Daha önce de Hubble, 2013 yılında bir dış gezegende su tespit etmişti. Bu keşifle birlikte Webbin de suyu net bir şekilde tespit edebildiği görülüyor. Webbin bir dış gezegende su tespit etmesiyle, yaşamı destekleyen bir dış gezegen bulma şansı da daha yüksek.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;