ABD merkezli teknoloji sitesi TechCrunchta yer alan haberde, Meta bünyesindeki Instagramın, TikTokla rekabeti artırmak için bir dizi yeniliklere adım atmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Geçen yıl, gençlerin ruh sağlığını etkilediğine dair iç yazışmaların ve belgelerin sızdığı Instagram hakkında atılan iddiada, TikTokun etkisinin artmasıyla birlikte Instagramın bazı yeniliklere gideceği belirtildi.

Instagramın bir süre önce yayına aldığı ve TikTokla rekabet etmek için geliştirdiği Reel isimli kısa video paylaşım alanının etkisini artırmak isteyen yetkililer Instagramda düz video paylaşımını rafa kaldırmaya hazırlanıyor. Bu videoların Reel bünyesinde yayınlanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Meta sözcüsü konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Sözcü, Instagramdaki video deneyimini basitleştirmek ve geliştirmek için çalışmalarımız ve denemelerimiz devam ediyor dedi. Instagramın kısa video formatı olan Reels 200nin ikinci yarısında kullanılmaya başlanmıştı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;