İngilteredeki Bristol Üniversitesinden bilim insanları, güve kanatlarının küçük bölümlerini sert bir yüzeye monte ettiklerinde, gelen ses dalgalarının yüzde 87sinin emilebildiğini keşfettiler.

Daily Mailin haberine göre, araştırma ekibi, başlangıçta, güve kanatlarındaki benzersiz pulların, yarasalar tarafından kullanılan ekolokasyon (yankıyla yön bulma) çağrılarını emdiğini keşfetti.

Ancak araştırmacılar, gelecekte, trafik gürültüsünü emmek veya uçakların ağırlığını azaltmak için bu gürültü önleyici kanat dokusunun binaların dışına taklit edilebileceğini öngörüyor.

Biyolojik Bilimler Okulundan Profesör Marc Holderied, Güveler gelecek nesil ses emici malzemelere ilham verecek dedi.

Kanatların, ses emici bir alt tabaka üzerine monte edildiğinde bile, gelen ses enerjisinin yüzde 87sini emdiği, Proceedings of the Royal Society A dergisinde yayınlandı.


Gürültü kirliliği, hava kalitesinin etkisinden hemen sonra sağlık sorunlarının en büyük ikinci çevresel nedenidir.

İşitme kaybı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, uyku bozuklukları ve stres ile bağlantılıdır.

Uzmanlar, küresel nüfus artışıyla birlikte şehirlerin sesi yükseldikçe, verimli ve müdahaleci olmayan ses yalıtımı çözümlerine artan bir ihtiyaç olduğunun altını çiziyor.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;