Şirketin CEOsu Mark Zuckerberg dün, çalışanlar ile haftalık gerçekleştirilen bir soru-cevap toplantısında yaptığı konuşmada Eğer bahse girecek olsam, bunun yakın tarihte gördüğümüz en büyük gerileme olacağını söyleyebilirdim dedi.

Zuckerberg, Metanın 2022de işe almayı hedeflediği mühendis sayısını %30 azalttığını, 2023te işe almayı hedeflediği mühendis sayısını ise daha önce açıkladığı 10.000 yeni mühendisten yaklaşık 6.000-7.000 kişiye düşürdüğünü söyledi.

Şirket işe alımları azaltacağı yönünde planlara geçen ay işaret etmişti, ancak net sayılar daha önce açıklanmamıştı.

Zuckerberg, Metayı şirketin daha büyük hedeflerine ulaşmakta zorlanan çalışanlardan arındırmak için de performans yönetimi konusuna ağırlık verileceğini ifade etti.

Zuckerberg, Gerçekçi olursak şirket bünyesinde burada olmaması gereken bir dizi insan var. Benim beklentileri yükseltme, daha büyük hedefler koyma ve açıkçası baskıyı biraz artırma isteğim sonucunda bazılarınız buranın size uygun olmadığına karar verebilirsiniz. Bu durumda kendinizi seçmeniz benim için sorun olmayacaktır dedi.

Teknoloji şirketlerinin çoğu ABD ekonomisinde resesyon görüleceği yönünde beklentiler ile hedeflerini düşürmüştü, ancak Metanın hisse fiyatlarındaki düşüş benzer şirketler Apple ve Googlea kıyasla çok daha keskin oldu.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;