Microsoft, uygulamalarının ve hizmetlerinin Internet Explorer 11i desteklemeyi bırakacağını duyurduktan sonra tarayıcıyı kapattı. Microsoft, bundan sonra yola 2015 yılında başlattığı Edge isimli yeni tarayıcıyla devam edecek. Pek çok kişinin kullandığı ilk tarayıcılardan biri olan Explorerın kapatılması, sosyal medyanın da gündemine oturdu.

Explorerın emekliliği üzerine sosyal medyada kullanıcılar tarayıcıya, memler ve şakalarla veda etti. Bazıları, diğer tarayıcıları indirmek için Explorer kullanmayı özleyeceklerini söylerken, bazıları da yavaşlığı ile ilgili şakalar yaptı.

Twitterdaki kullanıcılar Explorer için mezar taşlarını görsellere taşıdılar:

Güney Korede ise Explorer için gerçek bir mezar yapılması dikkat çekti. Mezar taşına diğer tarayıcıları yüklemek için iyi bir tarayıcıydı yazıldı.

Pek çok kullanıcı da Explorerın yavaşlığıyla ilgili espriler yaptı:


Explorer ile ilgili sorunlardan sık sık muzdarip olan web geliştiriciler de derin bir nefes aldıklarını yansıttıkları espriler yaptılar:

En çok yayılan görsellerden biri de Explorerın ölürken bile yavaş hareket etmesiyle ilgiliydi:

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;