44 milyar dolarlık teklifiyle Twitterı satın almaya çalışan Tesla ve SpaceX CEOsu Elon Musk, bir yandan da platformun kurallarıyla ilgili eleştirilerine devam ediyor.

Son olarak Musk, Jordan Petersonın Elliot Page hakkındaki tweetinin kaldırılmasının ardından Twitterı çok ileri gitmekle suçladı.

Geçen hafta, Kanadalı yazar ve psikolog Petersona, trans aktörün göğüslerinin bir suç doktoru tarafından çıkarıldığını iddia eden tweeti nedeniyle ceza uygulandı. Petersonın gönderisi, Bu tweet Twitter kurallarını ihlal etti mesajıyla değiştirildi.

ÇOK İLERİ GİDİYORLAR

5 Temmuz Salı günü de teknoloji milyarderi Jordan Petersonın yakın zamanda uygulamadan yasaklandığını gördünüz mü? Garip zamanlar” yazan bir tweete cevap verdi.

Musk, tweeti Evet, muhalif görüşleri ezmekte çok ileri gidiyorlar diye yanıtladı.

Tesla CEOsunun yanıtı, 18 yaşındaki çocuğunun trans olduğunu açıklamasından ve adını Vivian Jenna Wilson olarak değiştirmek için mahkemeye dilekçe sunmasından haftalar sonra gelmesi ayrıca dikkat çekti.

Elon Musk, daha önce defalarca Twitterın çok daha demokratik bir platform olması gerektiğini savunmuş, bu tip yasakları da sert bir şekilde eleştirerek kendisinin platformu satın almasından sonra kuralların değişeceğinin sinyallerini vermişti.

Elliot Page, 2014 yılında bir LGBT gençlik konferansında eşcinsel olduğunu açıklamış, 2020de ise trans olduğunu ve yeni isminin Elliot olduğunu duyurmuştu. Page, 2021 yılında da Time dergisinin kapağına çıkan ilk trans erkek oldu.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;