Tesla ve SpaceX kurucusu, dünyanın en düşük doğum oranlarından birine sahip olan İtalyada neslin tükenebileceğinden endişe ediyor.

Doğum oranlarının düştüğünü gösteren bir demografik eğilim tablosu yayınlayan analist Andrea Stroppanın tweetine yanıt veren Musk, Bu eğilimler devam ederse İtalyada hiç insan kalmayacak dedi.

İtalya İstatistik Enstitüsü Istata göre, geçen yıl İtalya, şimdiye kadarki en düşük doğum oranını bildirdi. Istat, 2021de bin kişi başına yedi yeni doğum ve on iki ölüm olduğunu söyledi. Bu rakamların nedeni Covid ölümlerinden kaynaklanmış olsa da Istat, ülke nüfusunun 2070 yılına kadar yüzde 20 oranında düşeceğini öngörüyor. Bu da 12 milyon daha az insan anlamına geliyor.

Musk, ilk defa küresel nüfusun azalmakta olduğuna işaret etmiyor. 2019da Şanghaydaki Dünya Yapay Zeka Konferansında Alibaba Group Holding Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Jack Ma ile tartışırken, Çoğu insan gezegende çok fazla insan olduğuna inanıyor. Bu, modası geçmiş bir görüş dedi ve dünyanın 20 yıl içinde karşılaşacağı en büyük problemin bir nüfus çöküşü olduğunu belirtti.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;