Tesla ve SpaceX CEOsu Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitterı satın almak istemiş ve bunun için de 44 milyar dolarlık rekor bir teklifte bulunmuştu. Satın alma sürecini başlatan taraflar bir süre sonra Muskın anlaşma hükümlerinin yerine getirilmediğini öne sürmesiyle anlaşmazlık yaşamaya başladılar.

Musk, bot hesapların platformdaki sayısı konusunda bilgi alamadığını belirtirken geçtiğimiz günlerde de satın alma işlemini iptal ettiğini duyurdu.

Milyarder iş insanının bu hamlelerine karşılık Twitter da Muska bir dava açtı. Şikayet dilekçesinde Muskın anlaşmayı feshetmeye yönelik iddialarının bahane olduğu ve hiçbir dayanağının olmadığı kaydedildi.

Delaware Chancery Mahkemesi Hakimi Kathaleen St. Jude McCormickin Twitter-Musk davasında duruşmaların başlama tarihini 17 Ekim olarak belirledikten saatler sonra Musk, Twittera karşı bir dava açıyor.

Muskın avukatları, daha önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirimde, Twitterın, şirketin iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtmişti.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;