Twitterı 44 milyar dolara satın almaya hazırlanan Elon Musk, Katar Ekonomik Forumunda satın alma ve platformla ilgili planlarına dair soruları yanıtladı. Musk, Twitterı kullanımı çekici bir sistem yapma yolunda adımlar atmak istediğini belirtti.

Son olarak Twitter yönetim kurulu, şirketin 44 milyar dolarlık satışını onayladığı haberleri gelirken Musk da katıldığı Katar Ekonomik Forumunda da gelecek planlarından bahsetti. Musk, Twitterda insanların yasa sınırları içinde istediklerini söylemelerine izin verilmesi gerektiğini, ancak yorumlarını diğer kullanıcıların tercihlerine göre sınırlanması gerektiğini söyledi.

Tesla CEOsu Twitterın olabildiğince kapsayıcı olması gerektiğine inandığını, ancak ifade özgürlüğü ile erişim özgürlüğü arasında büyük bir fark olduğunu da belirtti:

DÜNYANIN YARISINI TWITTER KULLANICISI YAPMAK İSTİYOR

Bunda, açıkçası, diyelim ki Amerika Birleşik Devletlerinde, Times Meydanının ortasına gidip hemen hemen istediğiniz her şeyi bağırabilirsiniz. Çevrenizdeki insanları rahatsız edeceksiniz, ancak halka açık bir yerde istediğinizi bağırmanıza izin veriliyor, az ya da çok. Yine de ne söylerseniz söyleyin, ne kadar tartışmalı olursa olsun, tüm ülkeye yayınlanmasına gerek yok.

Musk daha önce sosyal medyadaki rahatsız edici ve sıkıcı içerikleri filtreleme arzusundan da bahsetmişti. Twitter çalışanlarıyla yaptığı ilk kapsamlı görüşmede, insanlara saldırgan bulacakları içerik göstermemeyi planladığını söyledi.

Twitter, Muskın önerdiği gibi kapsamlı bir özelliği kamuya açıklamadı. Bununla birlikte, platform, kullanıcıların belirli kelimeleri sessiz hale getirmelerine izin veriyor, böylece bu terimleri içeren yayınlar gösterilmiyor.

Musk, yaptığı açıklamada; içeriğinin bilgilendirici, eğlenceli ve yararlı buldukları için amacının çoğu insanı Twitterda olmak istemeye ikna etmek olduğunu söyledi. Muska göre ideal bir kullanıcı tabanı, Kuzey Amerikanın yüzde 80ini ve dünyanın yarısını platformun kullanıcısı haline getirmek.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;