SpaceX ve Tesla CEOsu Elon Musk, yakında çıkacak olan ikinci nesil Starlink internet uydularının ABDdeki T-Mobile telefonlarıyla ve potansiyel olarak diğer operatörlerle bağlantı için hücresel antenler içerdiğini duyurdu.

Duyurudan sonra Musk, bağlantıların şu anda ATTnin LTE ağına bağlı olan Teslanın elektrikli arabalarıyla çalışıp çalışmayacağını soran tweetlere yanıt verdi ve otomobillerle uyduların birbirine bağlanacağını açıkladı.

Musk, sistemin nasıl işleyeceği veya karasal cep telefonu kuleleri tarafından erişilemeyecek bir yerdeyken bağlantılardan ne kadar veri erişimi bekleyebilecekleri hakkında ayrıntı vermedi.

Yıllar geçtikçe Tesla, elektrikli araçlarıyla standart olarak gelen bağlantı paketlerini küçülttü. Haziran 2018in sonundan önce satın alınan otomobiller, ücretsiz olarak Premium Bağlantı özelliğine sahipken, 20 Temmuz 2022den önce satın alınan otomobillerin tümü, araç içi haritalar ve navigasyon içeren standart bağlantı paketi içeriyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;