SpaceX CEOsu Musk, Federal Havacılık İdaresinin (FAA) uzun zamandır beklenen çevresel değerlendirmeyi yayınlamasından kısa süre sonra haberi tweetledi ve SpaceXin Teksas, Boca Chicadaki Starbase tesisinden Starship uçuşlarının, bir dizi görevi tamamlaması koşuluyla başlayabileceğini söyledi.

SpaceXin temmuz ayında Starshipi fırlatması için, önümüzdeki haftalarda FAAdan bir fırlatma izni de alması gerekiyor. Musk, 14 Haziran Salı günü bir tweette Starship gelecek ay uçmaya hazır olacak dedi.

Kısa bir süre sonra, ikinci bir Starship roketinin Ağustos 2022de uçmaya hazır olacağını ve daha sonra bunun ayda bir gerçekleşeceğini söyledi.

Starshipin testlerinin başarılı bir şekilde sonuçlanması, NASAnın 2025ten önce gerçekleşecek Ay görevlerinin yolunu da açacak. Araç, NASAnın önerdiği Ay üssünün inşasına yardımcı olmak için Aya malzeme taşımak için de kullanılabilecek.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;